Stevens blij met basisplek: "Was er al tijdje klaar voor"

14 december 2014, 17:34

Anderhalf jaar na zijn komst naar Enschede maakte Sonny Stevens eindelijk zijn debuut voor FC Twente. De doelman stond onder de lat in de competitiewedstrijd tegen PSV. Hij verving Nick Marsman, die zijn basisplek na een reeks ongelukkige optredens kwijt is.

Stevens is blij dat hij zijn kans eindelijk gekregen heeft, zegt hij in gesprek met onder meer FCUpdate.nl. "Dat is lekker, na anderhalf jaar", geeft hij toe. De doelman beleefde een valse start bij FC Twente, want door een schouderblessure miste hij de eerste helft van het seizoen 2013/2014. "Vanaf het begin van dit jaar ben ik voor de nummer één-positie gegaan. Ik was er al een tijdje klaar voor om te spelen, maar nu sta ik er dan eindelijk."

Twee dagen voor de wedstrijd tegen PSV kreeg Stevens van FC Twente-coach Alfred Schreuder te horen dat hij zou spelen. Garanties voor de toekomst heeft hij niet gekregen, al is wel duidelijk dat Stevens zichzelf over een langere periode mag bewijzen. "Dit was niet voor één wedstrijd. Al valt of staat alles natuurlijk met prestaties."

Over zijn eerste prestatie, in Eindhoven, was de doelman gematigd tevreden. "Het eerste tegendoelpunt was wat ongelukkig, een corner vloog hoog over me heen en De Jong kopte in de korte hoek raak. Of ik daar schuld aan had? Dat weet ik niet, dat zou ik even terug moeten kijken. Maar daarna ging het vrij redelijk, vind ik."

Stevens vindt het zuur dat zijn ploeg uiteindelijk tegen een 2-0 nederlaag aanliep. "Qua veldspel waren we de bovenliggende partij, maar we zijn afgetroefd in de counter", vindt hij. Door het resultaat is de achterstand van FC Twente op PSV, dat zelfs nog een wedstrijd minder speelde, opgelopen tot twaalf punten. "Of we afgehaakt zijn in de titelstrijd? Nee hoor, dat denk ik niet. Er is nog ruim een half seizoen te gaan, we hebben zeker nog mogelijkheden om weer aan te sluiten. In het verleden is vaak genoeg na de winter een gat gedicht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen