Basisdebutant Mahi: "Het was fijn, het heeft lang geduurd"

14 december 2014, 17:52   Bijgewerkt: 14 december 2014, 18:08

Na acht invalbeurten mocht Mimoun Mahi zondagmiddag eindelijk vanaf het eerste fluitsignaal opdraven bij FC Groningen, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-1). De aanvaller, afgelopen zomer overgenomen van Sparta, was met zijn diepgang een gevaar voor de Arnhemse defensie, maar wist een aantal kansen niet om te zetten in een doelpunt. Desalniettemin kijkt hij terug op een prima optreden, waarin hij belangrijk was bij de Groningse gelijkmaker.

Mahi viel steeds prima in bij Groningen, maar moest lang wachten op zijn eerste basisplaats. "Als topsporter is dat natuurlijk balen, zeker als het voor je gevoel steeds best goed gaat. Maar als de trainer me als wissel nodig heeft, dan sta ik daar ook klaar voor. Ik wil echt alles doen voor deze club. Ik geef heel veel, dat zag je vandaag ook. Na zeventig minuten was ik echt gewoon op, toen kon ik echt niet meer", zegt de aanvaller, die steeds populairder wordt bij de fans. "Het geeft een heel fijn gevoel als de supporters je naam scanderen."

De Hagenaar vaart een beetje in hetzelfde schuitje als Michael de Leeuw, die eerder ook lange tijd prima inviel, maar vaak op de bank moest beginnen. Op de vraag of hij met zijn rol als reserve wel eens gesproken had met de ervaringsdeskundige, reageerde Mahi als volgt: "Niet echt, maar hij kwam wel steeds naar me toe om te zeggen dat ik gewoon door moest blijven gaan. 'Je krijgt zeker je basisplaats en dan blijf je er ook zeker in', zei hij tegen mij. Dat was wel fijn", aldus Mahi.

De gelijkmaker van Chery viel na een gevaarlijk zwabberschot van Mahi. "Ik kreeg de bal van De Leeuw, dacht niet na en schoot gewoon. Gelukkig zwabberde de bal een beetje. Tjaronn liep goed mee en tikte hem binnen", aldus de aanvaller van Groningen, die zich naar eigen zeggen goed ontwikkeld heeft na zijn vertrek bij Sparta. "Ik ben zeker beter geworden, sinds ik hier ben. Je traint op een hoger niveau en dat merk je. Dat is fijn. Ik ben blij dat Groningen mij deze kans heeft gegeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen