Sterk PSV maakt indruk: "Maar dit zegt nog niets"

15 december 2014, 12:55

Het was, op papier, een lastig potje. Thuis tegen FC Twente, een ploeg die mee wil strijden om de bovenste plaatsen en sinds 2010 twee keer in competitieverband drie punten gepakt had in Eindhoven. Maar wat op papier lastig leek, bleek in praktijk een eenvoudige klus. PSV had de buit al na 45 minuten binnen en speelde de partij daarna, ogenschijnlijk, eenvoudig uit. De wintertitel lonkt, met alleen nog thuiswedstrijden tegen Feyenoord en Go Ahead Eagles voor de boeg. "Maar dat is voor ons niet belangrijk."

Georginio Wijnaldum moest er een beetje om grinniken. In ieder interview na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente, kreeg hij te horen dat zijn ploeg een eenvoudige middag gehad leek te hebben. Telkens weer moest Wijnaldum dat ontkrachten. "Gemakkelijk? Nee hoor, dat was het echt niet. We moesten er keihard voor werken", stelde hij. "En in de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald. Daar zit veel ruimte voor verbetering."

Dat laatste vond ook Luciano Narsingh, die met een puntgave assist op Wijnaldum aan de basis stond van het tweede PSV-doelpunt. Ook hij benadrukte na de klinkende zege vooral dat het allemaal nog een stuk beter kan. "Met zo veel voetballend vermogen in de ploeg, is het gewoon jammer dat we in de tweede helft niet wat beter positiespel lieten zien", vond hij. "Misschien hadden we toch iets te veel in ons achterhoofd dat het al 2-0 stond."

Wijnaldum weet uit ervaring dat een wintertitel weinig hoeft te zeggen. "Ik heb in mijn carrière al twee keer bovenaan gestaan in de winterstop, maar die seizoenen werden we derde en tweede. Het zegt ons dus niets. Bovenaan staan is leuk, maar daar kan je niet op teren. Je moet zorgen dat je daar blijft."

Zo veel, dat PSV na een zege op een ploeg als Twente vooral naar de verbeterpunten kijkt. Woensdag wacht de volgende klus, tegen Feyenoord. "Dat wordt mooi", zegt Narsingh enthousiast. "Twee goede ploegen, voetbal tegen voetbal." Ook Wijnaldum kijkt ernaar uit. "Het wordt een belangrijke, speciale wedstrijd. Maar niet cruciaal. Elke wedstrijd is even belangrijk. Het gaat erom dat je reeksen neerzet. Als je een topwedstrijd wint en een week erna punten morst, heb je er niets aan gehad. Een reeks overwinningen neerzetten, dat is de kunst."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen