Feyenoord knokt zich naar punt tegen AZ, maar verliest Toornstra

14 december 2014, 18:41   Bijgewerkt: 14 december 2014, 23:43

Feyenoord wilde zich zondag tegen AZ een goede uitgangspositie verschaffen voor het duel met PSV van woensdagavond, maar is daar niet in geslaagd. De Rotterdammers oogden scherp en waren getergd om de drie punten voor eigen publiek te pakken. Door ver naar voren te verdediger kreeg het echter twee doelpunten in de omschakeling om de oren. Treffers van Colin Kazim-Richards en Jordy Clasie hielpen de Rotterdammers aan een 2-2 gelijkspel. Een andere tegenvaller was het wegvallen van Jens Toornstra.

AZ was zeker niet gekomen om op een gelijkspel te spelen, maar liet in het begin Feyenoord wel eerst uitrazen. Het sloeg tweemaal toe vanuit een snelle tegenaanval. Omdat de verdedigers van de thuisploeg ver naar voren verdedigen, ontstond er veel ruimte in hun rug. Daar werd door de Alkmaarders optimaal van geprofiteerd. Wesley Hoedt werkte van dichtbij met zijn hoofd binnen, terwijl Tankovic een van richting veranderd schot voor zijn voet zag vallen en achter Vermeer werkte.

Het zag er niet naar uit dat Feyenoord de verdediging van AZ, die al zes wedstrijden de nul hield dit seizoen, op de knieën zou krijgen. Toch verschalkte Kazim-Richards met een schuiver doelman Esteban. Een signaal voor het publiek om er nog eens achter te gaan staan en de ploeg naar voren te schreeuwen. AZ bleef tot in de blessuretijd overeind. Een voorzet kwam uiteindelijk recht voor de voeten van Jordy Clasie terecht en zijn krachtige poging verdween tegen de touwen, verder dan dat kwam Feyenoord niet. Een enorme tegenvaller voor trainer Fred Rutten was het wegvallen van Toornstra. Met een hamstringblessure moest hij het strijdtoneel verlaten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen