Rangers neemt afscheid van coach en clubicoon McCoist

15 december 2014, 08:47

Ally McCoist is niet de man geworden die Rangers FC terug naar de Schotse Premier League leidde. Drie dagen na de pijnlijke competitienederlaag tegen Queen of the South (2-0) heeft de topscorer aller tijden van de club besloten om zijn functie neer te leggen. Door de nederlaag is de achterstand van Rangers op koploper Heart of Midlothian opgelopen tot negen punten. Hearts speelde bovendien een duel minder.

Rangers is al jaren bezig om terug op het hoogste niveau te komen, nadat de club in 2012 failliet verklaard werd. Sindsdien promoveerde de club twee keer op rij en inmiddels speelt het in het Championship, één niveau onder de Premier League. Een terugkeer in de hoogste afdeling lonkt dus, maar daarvoor is een kampioenschap vereist. Alleen de nummer één promoveert rechtstreeks, als nummer twee zou Rangers aan het eind van het seizoen wel de play-offs in mogen gaan. Datzelfde geldt voor de nummers drie en vier van de ranglijst.

McCoist was sinds de zomer van 2011 de manager van Rangers. Als speler was de 52-jarige Schot tussen 1983 en 1998 goed voor maar liefst 355 officiële doelpunten in het shirt van de ploeg uit Glasgow.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen