Van Hanegem: "Gun Guus gesprekspartners met kleiner ego"

15 december 2014, 10:36

Willem van Hanegem weet het zeker: Guus Hiddink blijft tot en met het Europees kampioenschap van 2016 bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-middenvelder had Hiddink onlangs aan de telefoon en proefde bij de bondscoach de ambitie om er de komende anderhalf jaar iets moois van te maken met Oranje.

"Het viel me op hoe gemotiveerd hij is om er wat van te maken", zegt Van Hanegem in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld. "Die gaat echt van zijn leven niet stoppen met die klus. Misschien was hij bij zijn aanstelling al van plan om op tijd een stap opzij te zetten, maar nu blijft hij gewoon tot en met het EK in Frankrijk."

"Ik ben daar blij om", vervolgt Van Hanegem. "Ik heb Guus voorgehouden dat de mensen die cynisch over Louis van Gaal deden en bakzeil haalden nu weer over hem aan het analyseren zijn gegaan. Hoe vermoeiend is dat. Ik heb hem ook gevraagd op te houden met die discussietjes met Jack van Gelder. Dat is de man die mij smsjes stuurt als ik zijn naam verkeerd uitspreek. Ik noemde hem onlangs bij Sport1 per ongeluk Van Gelderen, doe ik wel eens vaker in de gauwigheid, gewoon stom van me maar Jack neemt dat heel hoog op. In 2004, ja ik vergeet niks, werd hij ook al kwaad omdat ik zijn voornaam als Sjek uitsprak. Dat vond hij denigrerend. Dan heb je toch een probleem met jezelf hoor. Djek, Sjek, Sjak, Jak, Jek, wat maakt dat nou uit? En dan wel een beetje een bondscoach de maat zitten te nemen. Ik gun Guus gesprekspartners met een kleiner ego", aldus de Kromme.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen