Van der Vaart helpt doelman penalty te stoppen

15 december 2014, 11:54

Rafael van der Vaart bewees dit weekend dat hij niet alleen prima strafschoppen kan nemen, maar dat hij ook zijn doelman een handje kan helpen bij een stoppen van een penalty. In de wedstrijd tegen SC Freiburg gaf Van der Vaart met zijn arm aan Hamburger SV-keeper Drobny aan in welke hoek de tegenstander ging schieten.

Namens Freiburg stapte Vladimir Darida naar voren om een strafschop te nemen. Van der Vaart ging vlak achter hem staan en maakte aanvankelijk wilde armgebaren. "Om hem een beetje te irriteren", geeft Van der Vaart toe in Bild. "Hij moet gedacht hebben: wat is dat nou weer voor idioot?"

Toen Darida de penalty ging nemen, wees Van der Vaart aanvankelijk naar de rechterhoek. Even later veranderde hij dat en wees hij naar links. Drobny dook die hoek in en kon de inzet van Darida stoppen. "Eerst dacht ik dat hij links van de keeper zou schieten. Maar ik zag aan hem dat hij onzeker was en wees toen naar de andere hoek. Gelukkig ging de bal daar ook heen en Drobny stopte hem super", lacht Van der Vaart.

Bron foto: Sport Bild

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen