Man City tegen Barça in CL, Chelsea treft PSG

15 december 2014, 12:29

De loting voor de achtste finale van de Champions League heeft een aantal prachtige ontmoetingen opgeleverd. Voor FC Barcelona rolde Manchester City als tegenstander uit de koker, Chelsea moet het opnemen tegen Paris Saint-Germain en de Italiaanse landskampioen Juventus werd gekoppeld aan Borussia Dortmund. Klaas-Jan Huntelaar moet het met Schalke 04 opnemen tegen zijn oude club Real Madrid.

Met name Chelsea en FC Barcelona zullen niet blij zijn met de uitkomst van de loting. De twee teams waren als groepswinnaar geplaatst bij de loting, maar zagen in Nyon de op papier zwaarst mogelijke tegenstanders uit de koker rollen. Titelverdediger Real Madrid had meer geluk en lootte het Duitse Schalke 04, terwijl ook Bayern München niet mag klagen. De ploeg van Arjen Robben ontmoet Shaktar Donetsk uit Oekraïne.

Het meeste geluk had Arsenal. De ploeg uit Londen, die de afgelopen jaren telkens een loodzware tegenstander trof in de achtste finale, ontmoet met AS Monaco de op papier zwakste groepswinnaar. Ook FC Porto, de ploeg van Bruno Martins Indi, zal tevreden zijn. De Portugezen spelen in de achtste finale tegen FC Basel.

Opvallend was verder dat Juventus gekoppeld werd aan Borussia Dortmund. Dit is een herhaling van de CL-finale van 1997 en uitgerekend Karl-Heinz Riedle, destijds speler van Dortmund, was nu als ambassadeur van het huidige Champions League-seizoen aanwezig bij de loting. "Die wedstrijd ken ik", reageerde hij.

Loting achtste finale Champions League

Paris Saint-Germain- Chelsea

Manchester City- FC Barcelona

Bayer Leverkusen- Atlético Madrid

Juventus- Borussia Dortmund

Schalke 04- Real Madrid

Shaktar Donetsk- Bayern München

FC Basel- FC Porto

AS Monaco- Arsenal

De heenwedstrijden in de achtste finale zijn op 17, 18, 24 en 25 februari 2015. De returns staan gepland voor 10, 11, 17 en 18 maart. De finale van de Champions League is op 6 juni, in het Duitse Berlijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen