Guardiola 'verrast' door Bayern-spelers: "Ben heel trots"

15 december 2014, 12:29

Bayern München wist haar marge met VfL Wolfsburg, de meeste nabije achtervolger in de Bundesliga, afgelopen weekend tot negen punten te vergroten. De koploper won mede dankzij twee doelpunten van Arjen Robben met 0-4 bij FC Augsburg en is daardoor sowieso de winterkampioen van Duitsland. Trainer Pep Guardiola had niet verwacht dat het de Duitse recordkampioen zou gemakkelijk af zou gaan.

"Ik ben verrast door de mentaliteit van deze spelersgroep, die de afgelopen twee seizoenen al alles wist te winnen. De spelers zijn mentaal ontzettend sterk", aldus Gardiola. "Ze spelen iedere drie dagen, maar toch blijven ze winnen. Het is fantastisch", jubelt de Spaanse oefenmeester, die in de zomer van 2013 in Beieren kwam werken.

Bayern blijft de zeges maar aaneenrijgen en dat doet Guardiola veel deugd. "Ik ben heel, heel trots op mijn spelers", zegt de Spanjaard. Spits Robert Lewandowski benadrukt dat het winterkampioenschap weinig voorstelt. "Er zijn nog heel veel wedstrijden te gaan", aldus de Poolse goalgetter.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen