Hiddink: "Beter opleiden bij nationale bond en clubs"

Ger
15 december 2014, 17:14

Guus Hiddink blikt positief terug op de besloten bijeenkomst over de toekomst van het betaald voetbal van de KNVB. De bondscoach van Oranje heeft op het congres benadrukt dat er er veel winst te halen valt als er in de Nederlandse jeudopleidingen enkele aanpassingen plaatsvinden.

"Ik denk dat we bij de nationale bond nog beter kunnen opleiden en dat geldt ook voor alle clubs. Er wordt minder op straat gevoetbald. Dat moeten we met z'n allen ondervangen", aldus Hiddink tegen het ANP. "Ik snap goed dat sommige dingen als clichés klinken. Maar het is natuurlijk een feit dat we nog wel eens vergeten een wedstrijd echt te 'killen'. Daar kunnen we met opleiden rekening mee houden. Daarnaast moeten we voorkomen dat we potentieel goede spelers snel over het hoofd zien. Een mooi voorbeeld is Jaap Stam. Die heeft nooit in vertegenwoordigende elftallen gezeten, maar is toch een heel goede verdediger geworden."

Hiddink deelde tijdens de bijeenkomst zijn ervaringen in het buitenland met aanwezige trainers, algemeen en technisch directeuren en hoofd opleidingen van alle Nederlandse profclubs. Evenals Johan Cruijff bleef hij overigens niet tot het einde van het congres.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen