Advocaat: "Het wordt een moeilijk verhaal voor PSV"

16 december 2014, 08:40

Voor Dick Advocaat is de Europa League-ontmoeting tussen PSV en Zenit St. Petersburg een uitermate interessant affiche. De coach stond in het verleden bij beide clubs aan het roer. Hij wijst de Russen aan als favoriet en denkt dat PSV een zware dobber zal hebben. "Dit wordt een moeilijk verhaal voor PSV."

PSV kan haar borst nat maken voor Zenit, geeft Advocaat aan. "Ze hebben het twee keer heel lastig gehad met Dinamo Moskou. Dat is een goede ploeg, maar Zenit heeft nog veel meer kwaliteit. Zenit is eigenlijk ook helemaal geen Europa Leagueploeg. Die ploeg hoort thuis in de Champions League. Als je ziet met wat voor budget ze bij Zenit werken, dan hebben ze het gewoon slecht gedaan in de Champions League", aldus de 67-jarige trainer, die in het seizoen 2007-2008 de UEFA Cup won met Zenit.

Op papier is Zenit de favoriet, maar PSV heeft het voordeel dat de winterstop al begonnen is voor de Russen en dat deze nog niet ten einde is gekomen als de confrontaties op 19 en 26 februari op het programma staan. Toch denkt Advocaat dat van een ritmegebrek geen sprake zal zijn. "Zenit komt heus wel goed voor de dag. Die gaan twee weekjes op trainingskamp in Dubai of zo en dan weer twee weekjes naar Spanje. Die zullen goed voorbereid zijn. In het jaar dat wij met Zenit de UEFA Cup wonnen, hebben we ook geen moeite gehad met de lange winterstop."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen