Henry (37) zet punt achter carrière als profvoetballer

16 december 2014, 08:49   Bijgewerkt: 16 december 2014, 09:55

Thierry Henry heeft besloten om met voetbalpensioen te gaan. De 37-jarige Fransman kondigde onlangs al aan te vertrekken bij New York Red Bulls. Hoewel hij destijds aangaf een nieuw hoofdstuk te willen beginnen in zijn carrière, heeft hij ervoor gekozen om zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De aanvaller wordt analist bij de Britse tv-zender Sky Sports.

De Fransman geldt als een icoon van Arsenal, waarvoor hij tussen 1999 en 2007 furore wist te maken. De afgelopen 4,5 jaar was hij actief in de Amerikaanse Major League Soccer, waar hij met regelmaat bij New York Red Bulls liet zien dat hij het voetballen nog lang niet verleerd was. Hij wordt gezien als een van de beste Franse voetballers aller tijden. De aanvaller wist in 1994 bij AS Monaco een doorbraak in het betaalde voetbal te forceren. Na een niet al te succesvol avontuur bij Juventus streek hij neer bij Arsenal, waar hij jarenlang wist te schitteren.

Henry werd in het shirt van Arsenal meerdere malen de topscorer van de Premier League. Samen met Dennis Bergkamp vormde hij een koningskoppel bij The Gunners, waar Henry all-time topscorer is. In 2007 maakte hij een transfer naar FC Barcelona, waar hij drie seizoen speelde. In zijn periode in de Verenigde Staten werd hij nog tijdelijk uitgeleend aan Arsenal. In 1998 en 2000 kroonde Henry zich respectievelijk tot wereldkampioen en Europees kampioen met de Franse nationale ploeg, waarvoor hij 123 interlands speelde.

"Ik heb het geluk dat ik een geweldige carrière als speler mocht hebben, met veel ongelofelijke herinneringen", zegt Henry over zijn besluit om te stoppen als profvoetballer. "Ik kan niet wachten tot het volgende hoofdstuk begint, bij Sky Sports. Ik heb voor een aantal van de beste clubs ter wereld gespeeld", kijkt de tweevoudig winnaar van de Gouden Schoen terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen