"Kunstgras: goed voor opleiden, ongeschikt voor Eredivisie"

16 december 2014, 10:08

Afgelopen maandag werd er tijdens het KNVB-congres in Utrecht een stemming gehouden over kunstgras in het Nederlandse profvoetbal. 60 procent van de ongeveer 180 aanwezigen gaf aan dat het vindt dat alle eredivisiewedstrijden op natuurgras afgewerkt moeten worden. Een meerderheid in de Nederlandse voetbalwereld vindt kunstgras geschikt voor de opleiding van spelers, maar pleit voor een voorkeur van echt gras in het profvoetbal.

"Kunstgras is voor opleiden van jeugd fantastisch, maar in de Eredivisie ongeschikt. Internationaal zal het nooit zo ver komen dat ze bijvoorbeeld in Italië of Spanje op kunstgras gaan spelen", sprak Co Adriaanse volgens NU.nl bij het congres. De technisch adviseur van FC Utrecht, die ook docent is op de trainerscursus van de KNVB, sluit niet uit dat er in de nabije toekomst weer alleen op natuurgras gespeeld zal worden in de Eredivisie. "De voetbaltechnische mensen willen natuurgras, maar de financiële mensen stemmen tegen omdat die het moeten betalen. Toch is die stemming wel een hint naar de KNVB om het in de licentievoorwaarden op te nemen."

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB, geeft aan dat er begin december is besloten om snel met de clubs bij elkaar te komen om te discussieren over kunstgras. "Komend voorjaar zetten we met de clubs alles op een rijtje. Dat wil zeggen: de ontwikkeling van kunstgras, wat het medisch met spelers doet, wat het voor de competitie betekent en hoe het in het buitenland zit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen