Eredivisieseizoen 2015/2016 begint op 7 augustus

16 december 2014, 13:17   Bijgewerkt: 16 december 2014, 13:34

De huidige jaargang is nog niet halverwege, maar de KNVB heeft de kalender voor het voetbalseizoen 2015/2016 al rond. De eerste eredivisiewedstrijd is dan op vrijdag 7 augustus, zo heeft de bond laten weten. Vijf dagen eerder, op zondag 2 augustus, wordt het duel om de Johan Cruijff Schaal afgewerkt.

De datum van de eerste speelronde komt overeen met dit seizoen, toen de Eredivisie op vrijdag 8 augustus begon met de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (2-0). Wel is het volgende seizoen iets eerder klaar, de laatste wedstrijden van de competitie zijn op 8 mei. Dit seizoen is speelronde 34 'pas' op 17 mei. Dat het seizoen in 2016 eerder eindigt, heeft alles te maken met het EK dat die zomer in Frankrijk wordt gespeeld.

De winterstop in het seizoen 2015/2016 is van 22 december tot 14 januari, de bekerfinale is 24 april. KNVB-directeur Gijs de Jong is tevreden over de kalender, laat hij weten op de website van de voetbalbond. "Het is goed dat we met alle betrokken partijen wederom gekomen zijn tot een optimale samenstelling van de speeldagenkalender. Voor de KNVB wegen bij de ontwikkeling van de kalender de sportieve uitgangspunten voor de competities en de mogelijkheid voor voetballiefhebbers om van de wedstrijden te genieten absoluut het zwaarst. Nu de speeldata vast staan, gaan we verder werken aan een competitieprogramma voor het komend seizoen. Tegelijkertijd kijken we ook volop uit naar de tweede helft van het huidige seizoen, met een spannende titelstrijd in de Eredivisie en de Jupiler League en de finale van de KNVB beker in het vooruitzicht."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen