Schreuder: "Aan onze stand verplicht om door te komen"

16 december 2014, 14:39

FC Twente is het aan haar stand verplicht om woensdagavond door te bekeren. De Tukkers gaan op bezoek bij De Graafschap, de nummer negen van de Jupiler League. Trainer Alfred Schreuder vindt het bekertoernooi zeer belangrijk, laat hij aanloop naar de wedstrijd op De Vijverberg weten. Hij kan waarschijnlijk niet beschikken over Rasmus Bengtsson, die met hamstringklachten kampt en vervangen wordt door Darryl Lachman.

"Een heel belangrijk duel", zegt Schreuder op de clubwebsite. "Dit seizoen kun je via de KNVB beker je rechtstreeks plaatsen voor de poulefase van de Europa League en dat maakt het bekertoernooi nog aantrekkelijker dan het al was, het is de kortste weg naar Europa. Het is voor de club dus een grote wedstrijd", aldus de Twente-coach. "We weten zelf hoe mooi het een paar seizoenen geleden was om de KNVB beker te winnen en Darryl Lachman en Kamohelo Mokotjo hebben het vorig seizoen nog ervaren met PEC Zwolle. Dat zijn allemaal gedachten die we meenemen naar deze wedstrijd."

Afgelopen zondag ging Twente kansloos met 2-0 ten onder bij PSV. "Dit is een gelegenheid om de nederlaag bij PSV weg te spoelen. Het is een wedstrijd die bepalend kan zijn met welk gevoel je de winterstop in gaat. Als je kijkt naar de laatste duels, dan weten we dat we in de 'zestien' agressiever moeten zijn, ook in onze eigen 'zestien'", aldus Schreuder. "We kijken uit naar de bekertreffen en weten dat we aan onze stand verplicht zijn door te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen