Platini zucht: "Een nieuwe mislukking voor de FIFA"

17 december 2014, 18:41   Bijgewerkt: 17 december 2014, 18:47

Het conflict over zijn onderzoeksrapport over de controversiële WK-toewijzingen aan Rusland (2018) en Qatar (2022) noopte Michael Garcia woensdag tot het besluit om terug te treden als voorzitter van de ethische commissie van de FIFA. De Amerikaan, leider in het veelbesproken onderzoek, kon zich niet vinden in de wijze waarop de mondiale voetbalbond met zijn rapport omspringt.

Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, ziet met lede ogen aan dat de soap rond het onderzoeksrapport een nieuwe episode heeft gekregen. De Fransman is absoluut niet te spreken over de handelswijze van de wereldvoetbalbond. "We vroegen allemaal om transparantie, maar dit is een nieuwe mislukking voor de FIFA", sneert de preses van het Europese voetbalorgaan.

Garcia kon zich totaal niet vinden in de samenvatting die de Duitse jurist Hans-Joachim Eckert van zijn 430 pagina's tellende rapport maakte. Hij tekende een beroep aan, maar deze werd door de FIFA van tafel geveegd ('niet ontvankelijk'). Dit was voor de onderzoeker reden genoeg om de deur achter zich dicht te trekken bij de mondiale voetbalfederatie. Hij beticht de FIFA van een 'gebrek aan leiderschap' en zegt het vertrouwen in Eckert volledig kwijtgeraakt te zijn.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen