Wilkshire op plek Toornstra, PSV start met Hendrix

17 december 2014, 19:39   Bijgewerkt: 18 december 2014, 00:19

Feyenoord-trainer Fred Rutten heeft een opvallende vervanger gevonden voor de geblesseerde Jens Toornstra. In de topper tegen PSV speelt Luke Wilkshire, normaal gesproken de rechtsback, hangend aan de rechterkant. Hierdoor komt in de defensie een plekje vrij voor routinier Khalid Boulahrouz.

Bij PSV start Jorrit Hendrix, hij krijgt weer eens een kans als controlerende middenvelder. Dit heeft tot gevolg dat Adam Maher tegen de Rotterdammers op de reservebank moet plaatsnemen. Afgelopen weekend, in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen FC Twente, had coach Phillip Cocu nog een basisplaats ingeruimd voor Maher. Op Hendrix na, start PSV tegen Feyenoord met dezelfde spelers als tegen de Tukkers.

Feyenoord-coach Rutten moest improviseren omdat Toornstra geblesseerd is en Jean-Paul Boëtius wegens ziekte op het laatste moment afhaakte. Hierdoor krijgt Elvis Manu zijn kans op links en schuift Wilkshere een linie naar voren, waardoor Khalid Boulahrouz in het Philips Stadion mag opdraven als rechtsback.

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord stond eigenlijk gepland voor zondag 30 november, maar kon toen niet doorgaan omdat de ploeg uit Eindhoven twee dagen daarvoor de Europa League-wedstrijd tegen Estoril moest uitspelen. Na lang zoeken, wees de KNVB uiteindelijk de huidige datum aan als inhaalmoment.

Opstellingen

PSV: Zoet; Willems, Rekik, Bruma, Arias; Hendrix, Wijnaldum, Guardado; Depay, De Jong, Narsingh

Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Wilkshire, Kazim-Richards en Manu

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen