Twente met kwartet doelpunten naar kwartfinales

17 december 2014, 20:21

FC Twente heeft woensdagavond zonder al te veel problemen de kwartfinales van de KNVB beker bereikt. De Tukkers zegevierden onder aanvoering van een ontketende Hakim Ziyech met 2-4 bij De Graafschap, dat in de eerste helft brutaal aan de leiding ging, maar uiteindelijk op waarde geklopt werd door de eredivisieclub.

Twente, met onder meer Dico Koppers, Orlando Engelaar en Bilal Ould-Chikh in de basis, wist voor de theepauze nog orde op zaken te stellen, nadat Jerry van Ewijk twee goede kansen voor De Graafschap had gemist. Vanuit het niets herstelde Jesús Corona het evenwicht met een heerlijke halve omhaal. Hakim Ziyech maakte er even later, op slag van rust, 1-2 van in Doetinchem. Hij werd de diepte in gestuurd en drukte vervolgens prima af.

De Graafschap deed nog wel wat terug. Althans, het kwam door een ongelukkig eigen doelpunt op 2-4. Andreas Bjelland was de maker, na een slechte pass van Cuco Martina. Het maakte weinig meer uit, aangezien Twente zich op De Vijverberg tamelijk eenvoudig naar de laatste acht van het bekertoernooi wist te spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen