AZ knikkert NEC dankzij Tankovic uit de beker

17 december 2014, 20:57

AZ behoort tot de laatste acht ploegen die kans maken op het winnen van de KNVB Beker. De Alkmaarders rekenden woensdagavond in het eigen AFAS Stadion met 2-1 af met NEC. De Nijmegenaren weerden zich kranig, maar konden niet voorkomen dat het bekeravontuur in de achtste finales ten einde kwam.

Het bekerduel begon voor AZ niet al te lekker. Viktor Elm moest al snel door Guus Hupperts vervangen worden vanwege een blessure. Nadat Nemanja Gudelj namens AZ gevaar stichtte en Alireza Jahanbaksh namens NEC  op doelman Esteban stuitte, brak Muamer Tankovic de ban namens de thuisploeg. Hij benutte de geboden ruimte en schoot het leer via de onderkant van de lat achter de prima keepende Joshua Smits. Met een 1-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

NEC drong nog wel wat aan, maar kon de 2-2 niet forceren. Christian Santos kwam het meest dichtbij, maar zijn vrije trap belandde net naast het doel. Zodoende vond de ploeg van coach Ruud Brood, koploper in de Jupiler League, in Alkmaar haar Waterloo in de KNVB Beker. Er was nog wel een lichtpuntje te noteren voor NEC, aangezien de Zweed Admir Bajrovic na lange afwezigheid terugkeerde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen