Schreuder: "We hebben gedaan wat we moesten doen"

17 december 2014, 22:15

FC Twente won woensdagavond met 2-4 op De Vijverberg van De Graafschap, waardoor het de kwartfinales van het toernooi om de KNVB Beker wist te bereiken. Zowel Hakim Ziyech als Jesús Corona wist twee treffers aan te tekenen tegen de Jupiler League-club. Alfred Schreuder was na afloop een tevreden coach.

"Ik denk dat we blij mogen zijn met de overwinning op De Graafschap, die uiteindelijk ook wel verdiend is", stelt Schreuder op de website van zijn werkgever. "We kwamen verdiend op 1-0 achterstand, want we begonnen niet goed. De Graafschap had het goed staan en liet ons aan één kant voetballen. We moeten dan zelf sneller van kant wisselen door via de backs te spelen. De middenvelders moeten dan niet alleen in het midden blijven, maar ook naar buiten bewegen. Als je dit goed doet, weet je dat je uiteindelijk zal winnen", aldus de trainer van Twente.

Schreuder zag dat Twente het in de tweede helft een stuk makkelijker afging dan in het eerste bedrijf het geval was. "De Graafschap kreeg nog een grote kans op de 2-0 en dan hadden we hier waarschijnlijk met een ander gevoel gezeten. Een belangrijk moment was de 1-1 en 2-1 vlak voor rust. Dat was volgens mij een mentale tik voor De Graafschap. Ik vond ze daarna ook wat vermoeid ogen in de tweede helft. In de tweede helft hebben we het professioneel uitgespeeld, alleen ben ik niet tevreden over de laatste tien minuten hoe we het uitspelen. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat is winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen