Cocu: "Het was een geweldige topper waar alles in zat"

18 december 2014, 00:06

Het is feest in Eindhoven, waar PSV woensdag een heerlijke avond beleefde. De eredivisietopper tegen Feyenoord leverde niet alleen veel amusement en spektakel, maar ook drie punten op voor de lijstaanvoerder van de Eredivisie. Dankzij de 4-3 overwinning op de Rotterdammers staat de formatie uit de lichtstad nu twaalf punten voor op de directe concurrent.

Coach Phillip Cocu was uiteraard in de zevende hemel, na de zege. "Als je wedstrijd wint is het makkelijk praten", zegt hij op de website van PSV. "Ik ben blij met deze belangrijke zege tegen Feyenoord, zo kunnen we goed naar zaterdag toerwerken. Het was een geweldige topper waar alles in zat, waar menig voetballiefhebber van heeft genoten", aldus Cocu. De beslissende treffer van Memphis Depay werd pas in de blessuretijd gemaakt.

Feyenoord wist het PSV heel lastig te maken, weet ook Cocu. "De eerst helft zijn we zeker niet goed gestart. We moesten veel eerder druk zetten, er was twijfel. We waren slordig aan de bal en dan speel je een moeilijke wedstrijd. Ik mistte ook wel een beetje het geloof en de overtuiging dat we hier een goed resultaat zouden halen", stelt de Eindhovense oefenmeester. "In de rust hebben we de koppen bij elkaar gestoken. We zijn vaker van een achterstand teruggekomen. Fouten maken hoort bij het voetbal, maar een stukje beleving, passie en strijd moet je leveren tegen een tegenstander als Feyenoord."

Cocu vond dat zijn ploeg na de theepauze sterk uit de kleedkamer kwam. "In de tweede helft hebben we dat goed opgepakt, er zat alles in, ook de overtuiging en de kansen. Die tegengoal valt uit het iets en dan is het tekenend voor de ploeg dat we deze wedstrijd toch nog winnen. Met een late zou je in naïviteit nog kunnen verliezen. Die ene kans die je nog krijgt maken we, de rust en vertrouwen zie je terug", weet de trainer van PSV.

Luuk de Jong was de held van PSV, met drie fraaie treffers. "Wij zijn heel erg blij met een speler als Luuk de Jong in ons midden. Ik ben ook blij voor hem persoonlijk dat hij in een topwedstrijd zijn goals maakt. Hij is een hele belangrijke speler in ons team", complimenteert Cocu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen