Sporting Braga knikkert Ola John en Benfica uit beker

18 december 2014, 23:44

Benfica zal haar titel in de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal, niet prolongeren. De formatie van coach Jorge Jesus werd donderdag in de achtste finales uitgeschakeld door Sporting Braga: 1-2.

Benfica kwam in het eigen Estadio da Luz nog wel op voorsprong door een doelpunt van Jonas in de 32ste minuut, maar in het eerste kwartier van de tweede helft ging het mis. Aderllan Santos en Felipe Pardo brachten Braga in die fase op 1-2 en de bezoekers gaven het voordeel niet meer uit handen.

Ola John had een basisplaats bij Benfica, dat voor eigen publiek het betere van het spel had. De titelhouder stuitte echter veelvuldig op keeper Stanislav Kritciuk, normaal de reservedoelman van Braga.