Scheidsrechtersbaas Van Egmond weggestuurd bij duel zoon

19 december 2014, 09:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als scheidsrechtersbaas van de KNVB blijkt Dick van Egmond zich niet bewust van zijn voorbeeldfunctie. De oud-arbiter is weggestuurd bij een duel van zijn zoon, die speelt in Foreholte A5. Dat meldt De Telegraaf. Pas nadat hij in woord en gebaar duidelijk maakte het niet eens te zijn met deze beslissing, vertrok hij.

"Wat is dit voor een onzin, waar gaat dit over en dit slaat helemaal nergens op, ik wil hier gewoon gaan staan", mopperde Van Egmond volgens wedstrijdsecretaris Evert Jelgerhuis Swildens van Koninklijke HVV, de tegenstander van Foreholte. Bij het verlaten van het veld maakte Van Egmond wegwerpgebaren naar de arbiter, een vrijwilliger van HVV. Van Egmond werd weggestuurd omdat hij ergens stond waar alleen spelers en begeleiders mochten komen, maar de scheidsrechtersbaas van de KNVB was het daar niet mee eens.

Tussen 1991 en 2010 floot Van Egmond in het Nederlandse betaald voetbal, daarna trad de voormalig politieagent in dienst bij de KNVB als coördinator van de afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen