Verdediger Abidal (35) bergt kicksen op

19 december 2014, 13:06

Eric Abidal zet een punt achter zijn loopbaan, zo heeft hij vrijdag op een persconferentie laten weten. De 35-jarige Fransman keert mogelijk terug bij FC Barcelona voor een rol binnen de technische staf of als jeugdcoach. "Maar eerst neem ik een rustperiode, in de komende tijd wil ik vooral genieten met mijn familie", liet Abidal weten.

Abidal speelde zes jaar voor FC Barcelona, tussen 2007 en 2013. Met de Catalaanse club won hij onder meer vier landstitels, twee nationale bekers en twee keer de Champions League. Eerder kwam hij uit voor onder meer AS Monaco, Lille en Lyon.

Medio 2013 keerde de verdediger terug bij AS Monaco. Met de club uit het prinsdom kwalificeerde hij zich, als promovendus, voor de Champions League. Het avontuur in het miljoenenbal maakte Abidal echter niet mee, hij stapte afgelopen zomer over naar Olympiakos. Bij de Griekse grootmacht was hij ploeggenoot van onder meer Ibrahim Afellay. Met Olympiakos strandde Abidal in de eerste ronde van de CL, al mag de ploeg wel verder in de knock-outfase van de Europa League.

Abidal speelde 67 interlands voor de nationale ploeg van Frankrijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen