KNVB over publicatie: "Stap in goede richting"

19 december 2014, 15:23

De KNVB is tevreden dat de FIFA het rapport over mogelijke corruptie bij de toewijzingen van de WK's van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) alsnog openbaar gaat maken. Daarmee stemden de 27 leden van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond vrijdag unaniem in.

"Sinds de FIFA de samenvatting en conclusies van het rapport publiceerde, dringt de KNVB erop aan het volledige rapport openbaar te maken. Dat FIFA hier nu toe heeft besloten, is bemoedigend", klinkt het op de KNVB-website. "Het is vooralsnog een stap in de goede richting, maar we zijn pas tevreden op het moment dat het daadwerkelijk zover is."

De FIFA publiceerde alleen de samenvatting en conclusies van het onderzoeksrapport, omdat het volledige document volgens de eigen regels niet openbaar gemaakt mag worden. Dit zal na juridische aanpassingen alsnog gebeuren, omdat de druk van de buitenwereld steeds groter werd. Onderzoeksleider Michael Garcia kon zich niet vinden in de door de FIFA opgestelde samenvatting van zijn rapport en legde deze week zijn functie als hoofd van de ethische commissie van de FIFA neer.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft vrijdag laten weten dat de WK's hoe dan ook in Rusland en Qatar zullen plaatsvinden. Beide landen werden in de FIFA-samenvatting vrijgepleit van corruptie. Toch is Blatter blij dat het volledige document wordt gepubliceerd. Eerder was hij hier nog op tegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen