Jans: "Derde zou mooi zijn, vierde ook prachtig"

19 december 2014, 18:27

Nog één wedstrijd speelt PEC Zwolle in 2014, een jaar waarin de club geschiedenis schreef. Het won de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal en staat momenteel derde in de Eredivisie. Als komend weekend gewonnen wordt van SC Cambuur, gaat de bekerwinnaar de winter dus in als nummer drie van Nederland.

Trainer Ron Jans wil in gesprek met RTV Oost niet te veel ingaan op de huidige klassering van zijn ploeg. "Het is mooi hoe we er nu voor staan, maar terugkijken doe ik liever pas helemaal aan het eind. We moeten nog een half seizoen." Toch erkent de oefenmeester trots te zijn op de puike prestaties van zijn elftal. "Het zou mooi zijn als we als nummer drie de winterstop in gaan, maar als nummer vier is natuurlijk ook al prachtig."

Om zeker te zijn van een derde plaats halverwege de competitie moet Zwolle in Leeuwarden winnen van Cambuur, maar dat gaat volgens Jans niet eenvoudig worden. "Het zijn lastige wedstrijden omdat het publiek er altijd vol achter gaat staan en ze daardoor fanatiek spelen. We moeten zorgen dat we durven te voetballen, de backs moeten diep spelen en we moeten de duels winnen. Dan is er zeker wat te halen voor ons."

Verdediger Trent Sainsbury ontbreekt bij Zwolle, hij is nog niet hersteld van een hamstringblessure.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen