Robben geeft prachtweek glans met winnende goal

19 december 2014, 22:26   Bijgewerkt: 19 december 2014, 23:28

Een week die door zijn uitverkiezing als Sportman van het Jaar in Nederland voor hem eigenlijk al niet meer kapot kon, is voor Arjen Robben op de mooist denkbare wijze geëindigd. In de uitwedstrijd tegen FSV Mainz in de Duitse Bundesliga maakte de aanvaller van Bayern München in blessuretijd het winnende doelpunt.

Met zijn trefer voorkwam Robben zeldzaam puntverlies van Bayern in de Duitse competitie. De laatste ploeg die de landskampioen punten af wist te snoepen was Borussia Mönchengladbach, dat op 26 oktober een 0-0 gelijkspel uit het vuur sleepte. Daarna won Bayern, inclusief deze wedstrijd tegen laagvlieger Mainz, acht competitiewedstrijden op rij.

Robben sloeg in blessuretijd toe, nadat een voorzet voor zijn voeten kwam. De Nederlander haalde uit en schoot zijn ploeg zo naar een gelukkige overwinning, want op basis van het spel had Mainz minimaal een punt verdiend. De ploeg kwam tegen Bayern zelfs op voorsprong door een doelpunt van de Colombiaan Elkin Soto, hij tikte een voorzet van Shinji Okazaki door de benen van Bayern-keeper Manuel Neuer. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want drie minuten later was het alweer gelijk. Bastian Schweinsteiger was de maker van het Beierse doelpunt, de middenvelder krulde een vrije trap achter doelman Loris Karius.

Aan die stand, die na 25 minuten op het scorebord stond, leek niets meer te gaan veranderen. Mainz koesterde het puntje, maar bleef door de late treffer van Robben toch nog met lege handen achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen