Almeria boekt bij Celta eerste zege sinds september

19 december 2014, 22:54

In de Spaanse Primera Division is een einde gekomen aan de lange reeks zonder zege van UD Almeria. Op bezoek bij middenmoter Celta de Vigo won de ploeg, die al sinds 28 september geen overwinning meer geboekt had, met 0-1. Door de verrassende driepunter staat Almeria prompt boven de rode degradatiestreep.

Na een 0-1 zege bij Deportivo la Coruna, eind september, zakte Almeria ver weg. Negen keer op rij won de ploeg niet, een reeks die trainer Francisco Rodriguez de kop kostte. Een donkere en sombere kerst lonkte, maar door de zege bij Celta de Vigo ziet de wereld er ineens heel anders uit. In plaats van de gedeelde hekkensluiter, is Almeria nu de nummer zestien van de Spaanse competitie.

Over geluk had Almeria niet te klagen bij Celta. Nadat het op een 0-1 voorsprong gekomen was, kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om gelijk te maken. Nolito mocht aanleggen voor een penalty, maar miste. Hierdoor bleek de goal van Tomer Hemed, vroeg in de eerste helft, voor Almeria genoeg voor de winst.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen