ADO sprokkelt: "Daar zijn we nu mee begonnen"

20 december 2014, 00:08

Voor de neutrale toeschouwer viel weinig te genieten bij de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag (0-0), maar Henk Fraser hield een prima gevoel over aan het duel. Hij was blij dat zijn ploeg in ieder geval een punt pakte in het Abe Lenstra Stadion.

Dat het duel met Heerenveen niet spetterend was om naar te kijken, deert Fraser niet. "In situatie waarin wij zitten, moeten we daar helaas maling aan hebben", zegt de coach van ADO in gesprek met FOX Sports. "We hebben dit seizoen een aantal wedstrijden gespeeld waarin we wel degelijk wilden, maar de deksel op de neus kregen. Hier moesten we een goed resultaat halen en ik denk dat dit voor ons het maximaal haalbare was."

"We wilden absoluut niet verliezen, dat is duidelijk, en we gokten op die ene kans die je altijd wel krijgt", zegt hij over het strijdplan van zijn ploeg in Friesland. "Het is voor ons een kwestie van punten bij elkaar sprokkelen en daar zijn we nu mee begonnen." Door de situatie op de ranglijst, ADO verkeert in degradatienood, is dat volgens Fraser noodzakelijk. "Je wordt afgerekend op punten. We kunnen even niet anders in deze fase. Eerst punten sprokkelen, daarna proberen om te laten zien dat we wel degelijk kunnen voetballen. Het is duidelijk dat we heel wat punten hebben laten liggen, dat moeten we goedmaken in de tweede seizoenshelft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen