Heerenveen-smaakmakers balen: "Was ontzettend lastig"

20 december 2014, 13:58

sc Heerenveen is na de doelpuntloze remise tegen ADO Den Haag van vrijdagavond al vier thuiswedstrijden zonder zege. De ploeg sluit de eerste seizoenshelft zodoende teleurstellend af. De Friezen beten zich vrijdag stuk op de laagvlieger, tot teleurstelling van smaakmaker Daley Sinkgraven en Mark Uth.

Heerenveen had moeite met het defensieve spel van de opponent. "Het was ontzettend lastig voor ons om er door te komen. ADO zakte heel ver in en gaf ons nauwelijks ruimte", legt Sinkgraven uit in Telesport. "De kansen die we hadden, moesten er in. Dan was het klaar geweest. Maar ja, zo veel kansen hadden we niet. Ik denk dat de vrije trap van Marten de Roon ons gevaarlijkste moment was in de hele wedstrijd. Ik zag die bal echt de kruising ingaan; ik telde 'm al."

Sinkgraven is één van de grootste talenten van Heerenveen, maar kon tegen ADO het verschil niet maken. "Het leek wel alsof ik dubbelzijdig ducktape om had", legt hij treffend uit. "Overal waar ik liep, liep er iemand tegen me aan. Dat maakte het voor mij lastig om de bal vrij te maken. Op het laatst zie je de bui al hangen. We probeerden nog wel wat te forceren, maar ook dat is niet gelukt. Heel frustrerend. Ik denk dat we te vaak van dit soort wedstrijden hebben. Ik had dit potje graag willen winnen. Teleurstellend dat het niet gelukt is."

Topscorer Uth beleefde een vervelende avond. "Dit gelijkspel is een teleurstellend einde van de eerste seizoenshelft, vooral voor onze fans. We hebben dit seizoen best redelijk gevoetbald, maar we hebben te vaak nagelaten om wedstrijden over de streep te trekken. Maar toch kijk ik met een positief gevoel naar de tweede seizoenshelft. Als we zo blijven spelen, kan het nog een mooi seizoen worden. Met mij als topscorer? Dat zou ik niet weten. Ik hoop van wel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen