Huntelaar hakt knoop door en tekent nieuw contract bij Schalke

20 december 2014, 15:32   Bijgewerkt: 20 december 2014, 15:46

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn toekomst verbonden aan Schalke 04. De spits heeft zijn krabbel gezet onder een nieuw contract, dat hem tot 2017 in Gelsenkirchen houdt. De oude verbintenis van de aanvaller liep komende zomer af. Huntelaar twijfelde over zijn toekomst, maar heeft toch besloten zijn huidige club trouw te blijven. Schalke maakt het nieuws via de officiële kanalen bekend.

Huntelaar is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Bundesliga en is uitgegroeid tot een steunpilaar van de Duitse club. Dit seizoen scoorde hij al zeven competitiedoelpunten in vijftien wedstrijden. Naar verluidt strijkt de aanvaller per jaar nu bijna zeven miljoen euro op aan salaris. Toch is geld niet doorslaggevend in zijn keuze, zo liet hij eerder al weten. "Ik heb altijd gezegd dat ik me goed voel bij Schalke. Maar ik wil niet dat we voor de derde of vierde plaats spelen. Wij willen meer. Daarvan moet de hele club doordrongen zijn. Voor mij is dat het belangrijkste."

Technisch directeur Horst Heldt liet eerder al weten vertrouwen te hebben in het bijtekenen van de spits en trok Huntelaar in het laatste gesprek over de streep. "We hebben al een gesprek gehad hierover. Voor de kerst zitten we nog een keer om de tafel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen