Laatste plaats dreigt voor Dortmund na nederlaag tegen Werder

20 december 2014, 17:35   Bijgewerkt: 20 december 2014, 20:47

Borussia Dortmund blijft onthutsend zwak presteren in de Bundesliga. De ploeg van Jürgen Klopp ging vanmiddag met 2-1 onderuit bij Werder Bremen, dat voor deze speelronde nog laatste stond. Werder heeft de rode lantaarn door de zege overgedragen aan SC Freiburg en is ook Dortmund voorbij. Als Freiburg zondag wint van Hannover 96, gaat Dortmund als hekkensluiter de winterstop in. Schalke 04 kwam niet verder dan 0-0 tegen Hamburger SV, terwijl FC Augsburg knap won van Borussia Mönchengladbach: 2-1.

Dortmund wilde in Bremen orde op zaken stellen en de weg omhoog inslaan, maar keek al na drie minuten tegen een achterstand aan. Davie Selke bracht Werder vroeg op voorsprong. In de 62ste minuut verdubbelde Fin Bartels met een fraaie treffer de marge. Hij scoorde na een geweldige voorzet van Selke, die dus ook in de rol van aangever van waarde is. Klopt had in de rust al ingegrepen door Shinji Kagawa in te brengen voor Sebastian Kehl, maar dat zette geen zoden aan de dijk. Wel kwam de ploeg via Mats Hummels terug tot 2-1. Daarna ging Dortmund op zoek naar de gelijkmaker, maar het mocht van geluk spreken dat het geen 3-1 werd. Bremen raakte in de slotfase namelijk nog de paal. 

Schalke en Hamburger SV speelden in de laatste speelronde voor de winterstop niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Beide ploegen wisten niet te scoren, waardoor het 0-0 bleef in Gelsenkirchen. Klaas-Jan Huntelaar, die zijn contract verlengd heeft, was na twee minuten dicht bij een treffer. De paal voorkwam een doelpunt echter.

FC Augsburg heeft de geweldige eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. De ploeg won knap met 2-1 van Gladbach en komt nu op gelijke hoogte qua punten met de tegenstander van vanmiddag. De bezoekers kwamen via een benutte penalty van Max Kruse nog wel op voorsprong, maar Markus Feulner en Raúl Bobadilla draaien het duel om.

Bayer Leverkusen en Eintracht Frankfurt hebben de punten gedeeld. In Leverkusen werd het 1-1. Het doelpunt van de thuisclub werd gemaakt door Alexander Meier, namens Frankfurt scoorde Karim Bellarabi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen