Achtste remise PSG, Stekelenburg ziet Monaco winnen

20 december 2014, 20:49   Bijgewerkt: 20 december 2014, 22:01

Paris Saint Germain is het spoor in de Ligue 1 even bijster. Een week na de nederlaag bij En Avant Guingamp kwam de regerend kampioen van Frankrijk zaterdag in het eigen Parc des Princes niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Montpellier.

Met Gregory van der Wiel in de basis had Paris SG wel het betere van het spel tegen Montpellier, maar de thuisploeg wist de kansen niet te benutten. Thiago Silva kreeg na ruim een uur spelen de beste mogelijkheid. Een kopbal van de Braziliaan uit een hoekschop werd van de lijn gehaald door Anthony Mounier. Laatstgenoemde dacht Montpellier na een kwartier op voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Het gelijkspel tegen Montpellier is al weer de achtste remise van Paris SG van dit Ligue 1-seizoen. De hoofdstedelingen hebben nu net als koploper Olympique Marseille 38 punten, maar die ploeg komt zondag nog in actie. Marseille krijgt dan visite van Lille. Paris SG hervat de Franse competitie op 10 januari met een uitwedstrijd tegen SC Bastia.

AS Monaco pakte later op de avond wel drie punten. Bij laagvlieger FC Metz wonnen de Monegasken met 0-1, door een doelpunt van Yves Ferreira Carrasco in de 79ste minuut. AS Monaco klimt door de winst naar de vijfde plaats, met 32 punten.

Het was de vierde opeenvolgende competitiezege van AS Monaco, en in die wedstrijden werd ook telkens de nul gehouden. Maarten Stekelenburg had, ondanks zijn heldenrol midweeks in de bekerwedstrijd tegen Lyon, geen basisplaats. De Kroaat Danijel Subasic verdedigde tegen Metz zoals gebruikelijk het doel van de ploeg uit het prinsdom.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen