Dost helpt Wolfsburg aan thuiszege op Köln

20 december 2014, 20:28   Bijgewerkt: 20 december 2014, 20:51

Bas Dost heeft zaterdag de basis gelegd voor een driepunter van VfL Wolfsburg in de Bundesliga. De Nederlandse spits maakte in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln de gelijkmaker. Uiteindelijk wonnen die Wölfe met 2-1 in de eigen Volkswagen Arena.

Dost was na een kwartier trefzeker met het hoofd. De oud-spits van SC Heerenveen kroop voor zijn man en kopte de bal vervolgens in het doel. Vijf minuten eerder was Köln op 0-1 gekomen. Dominik Maroh kreeg van de Wolfsburg-defensie alle ruimte om de bal aan te nemen en maakte daar goed gebruik van. Via de hand van Wolfsburg-keeper Diego Benaglio opende de Sloveen de score.

In de twintigste minuut was Dost dicht bij de 2-1. Hij kwam wederom voor zijn directe tegenstander, maar ditmaal keerde Köln-doelman Timo Horn de kopbal van onze landgenoot. Aan de andere kant scheelde het een kwartier later weinig of Köln was weer op voorsprong gekomen. Een poging van Daniel Halfar, de assistgever bij de 0-1, eindigde tegen de lat.

In de tweede helft viel er weinig te genieten, maar Wolfsburg stelde wel de volle drie punten veilig. Dat was te danken aan Naldo, die in de 78ste minuut raak kopte na een hoekschop van Kevin de Bruyne. In de blessuretijd, die ondanks zes wissels slechts één minuut bedroeg, kwam Köln nog in de buurt van de 2-2, maar Wolfsburg hield stand.

Wolfsburg staat in een soort van niemandsland op de tweede plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt elf punten en de voorsprong op nummer drie Bayer Leverkusen is zes punten.