Dordrecht pakt in slotfase punt tegen FC Groningen

20 december 2014, 22:08   Bijgewerkt: 20 december 2014, 22:50

FC Dordrecht heeft in eigen huis voor het eerst dit seizoen gelijkgespeeld. In een sfeervol Riwal Hoogwerkers Stadion kwam de ploeg in de slotfase op 1-1 tegen FC Groningen. Het was een slordige wedstrijd, maar aan beleving en inzet – zeker in de laatste tien minuten bij de thuisploeg – lag het niet.

FC Dordrecht is het enige huidige Eredivisie-team waar FC Groningen nog nooit van verloor in de Eredivisie (6x winst, 4x gelijk). De hekkensluiter ging overigens acht keer op rij onderuit in de eerste acht thuiswedstrijden van dit seizoen. En dat terwijl de bezoekers uit het hoge noorden vrij sterk zijn op vreemde bodem dit jaar. FC Groningen wist onder andere te winnen op bezoek bij ploegen als Go Ahead, FC Twente en PSV.

FC Dordrecht wist op zijn beurt weinig gevaar te creëren. De eerste echte kans kwam pas na de theepauze toen Rick ten Voorde een vrije kopkans kreeg. Zijn inzet miste echter richting en werd goed gepakt door doelman Sergio Padt, die daarvoor weinig te doen had. Dat kwam vooral door de speelwijze van FC Dordrecht. De thuisploeg hanteerde voornamelijk de lange bal, maar het centrale duo Eric Botteghin en Martijn van der Laan won vrijwel alle luchtduels van de spitsen Ten Voorde en Mart Lieder.

Maar in de laatste tien minuten leefde de hekkensluiter plotseling op. Eerst werd de bal nog knap van de lijn gehaald door Van der Laan, maar even later ontplofte het Riwal Hoogwerkers Stadion alsnog: Robin Gosens schoot de bal in een rebound laag tegen de touwen via een ongelukkige speler van FC Groningen. De thuisploeg werd sterker en geloofde nog in een overwinning. Ineens werden de duels gewonnen en was Dordrecht gretig voorin, maar kansen kwamen er niet meer. Voor het eerst dit seizoen weet FC Dordrecht een punt te pakken in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen