Van Oostveen zegt sorry tegen Hiddink: "Het was stom"

Ger
21 december 2014, 12:40

Bert van Oostveen betreurt de rol die hij heeft gehad in de discussie over de positie van Guus Hiddink. Na de 2-0 nederlaag van Oranje tegen IJsland in de EK-kwalificatiecyclus liet de KNVB-directeur weten het functioneren van de bondscoach scherp te gaan evalueren.

"Wat ik niet goed heb gedaan, is dat ik te snel en te stellig heb gezegd dat we gingen evalueren en dat sneller en scherper zouden doen. Je mag het best 'stom' noemen. Dat ik werd overvallen door de media, is geen excuus", aldus Van Oostveen tegen FOX Sports. "Ik heb die vraag, die me op het vliegveld werd gesteld, naar eer en geweten beantwoord. De volgende keer doe ik dat niet meer. Dan hou ik mijn mond."

Van Oostveen heeft zijn excuses overgebracht aan Hiddink vanwege zijn uitspraak over de evaluatie. "Onze relatie is prima", stelt de KNVB-directeur vast. "Natuurlijk heb je twijfels als je na drie duels in de kwalificatiereeks al zes punten hebt verloren. Dat voelt niet lekker, maar ik reken hem niet af na twee of drie wedstrijden. Zo'n voetbalbond zijn we niet."

Van Oostveen onderstreept nogmaals dat Hiddink tot en met het EK van 2016 in Frankrijk de bondscoach van het Nederlands elftal blijft. "We hebben voor de volle honderd procent voor Guus gekozen en staan achter die keuze. Guus is de man die ons naar het EK moet leiden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen