Luhukay krijgt met Hertha handvol treffers om de oren

21 december 2014, 17:51

De degradatiestreep komt steeds dichterbij voor het Hertha BSC van trainer Jos Luhukay. De formatie uit Berlijn leed zondag alweer de negende nederlaag van het seizoen. Ditmaal was 1899 Hoffenheim met maar liefst 5-0 te sterk.

Hertha-verdediger John Brooks hielp Hoffenheim in het zadel door de bal na 23 minuten in eigen doel te werken. Nadat Sejad Salihovic twee penalty's had benut was de wedstrijd halverwege al beslist. Sven Schipplock en Sebastian Rudy maakten de afstraffing na rust compleet.

Bij Hertha kwamen verdediger John Heitinga (buiten de selectie gelaten) en aanvaller Roy Beerens (blessure) niet in actie. Hun ploeg sluit kalenderjaar 2014 af als nummer dertien van de Bundesliga. De voorsprong op hekkensluiter Freiburg, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, is slechts vier punten. Hoffenheim is de nummer zeven.