Kazim bewijst waarde: "Voel me goed bij Feyenoord"

21 december 2014, 20:00

Hij is zo'n beetje de meest besproken en bekritiseerde spits van de Eredivisie, maar halverwege het seizoen kan Colin Kazim-Richards een lange neus trekken. De spits maakte zondag tegen NAC Breda alweer zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen, in dertien duels, en bezorgde Feyenoord daarmee de winst én de voorlopige derde plek op de ranglijst. Na een woelige carrière lijkt Kazim-Richards in Rotterdam-Zuid eindelijk zijn rust te hebben gevonden. "Hier krijg ik altijd op tijd betaald, dat is ook wel eens leuk."

De scepsis was groot toen afgelopen zomer duidelijk werd dat Colin Kazim-Richards de nieuwe spits van Feyenoord zou worden. Wat moest de Rotterdamse club met een 28-jarige aanvaller, die in zijn bonte loopbaan al handenvol clubs versleten had en nooit meer dan zes doelpunten in één seizoen maakte?

Toch kan na een half seizoen de conclusie worden getrokken dat Kazim-Richards helemaal niet zo'n slechte spits voor Feyenoord is. Zeven keer scoorde hij al, waarvan vier in de laatste vier wedstrijden. Bovendien is de Turkse Brit balvast en om die reden waardevol voor het elftal. Een wereldspits is hij niet, maar nuttig zeker wél. Langzaam maar zeker legt de spits iedereen die hem bekritiseerde het zwijgen op.

Over zijn productie, zeven goals in dertien duels, wil de spits niet te veel praten. "Er zullen vast mensen zijn die dat niet genoeg vinden", zegt hij cynisch. "Of ik tevreden ben over mijn zeven goals? Dat zou ik niet willen zeggen, want met het woord 'tevreden' lijkt het alsof ik genoegen neem met wat ik nu heb. Dat is niet zo, ik ben nog lang niet klaar. In 2015 wil ik mijn bijdrage blijven leveren aan het team, op welke manier dan ook."

"Bovendien voel ik me goed hier, bij deze club. Eigenlijk voor het eerst zijn mijn familie en ik op een plek waar we ons allemaal goed voelen. Ik heb- om meerdere redenen- veel gereisd in mijn carrière en kan me bij Feyenoord eindelijk volledig op het voetbal concentreren. Bovendien krijg ik hier iedere maand op tijd betaald, dat is ook wel eens leuk. Dat is voor mij acht jaar geleden, denk ik", verwijst de aanvaller, met een knipoog, naar zijn jaren in Turkse dienst, waar clubs niet altijd even zorgvuldig omspringen met de loonadministratie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen