Schreuder: "Hadden gehoopt verder te zijn met deze ploeg"

22 december 2014, 14:35

FC Twente kan terugkijken op een matige eerste helft van het seizoen. De voorlopige vijfde plaats is weliswaar niet slecht, maar het puntenaantal na zeventien wedstrijden (28) is aan de magere kant. Op de website van zijn club geeft coach Alfred Schreuder toe dat het allemaal nog veel beter kan en moet.

"Natuurlijk hadden we gehoopt op dit moment nu al verder te zijn met deze ploeg, maar je moet ook realistisch zijn. In sommige wedstrijden zie je dat het elftal nog zoekende is naar vastigheden en dat gaat met vallen en opstaan", stelt hij. Schreuder haalt de uitwedstrijd van zijn ploeg tegen PSV, die FC Twente vorige week met 2-0 verloor, als voorbeeld aan. "Als je naar dat duel kijkt had er meer in gezeten, maar worden we gestraft omdat we niet alleen in de 'zestien' van PSV, maar ook in ons eigen 'zestien' niet scherp en agressief genoeg zijn. Voetballend zijn we niet veel minder, maar voor het doel is het uiteindelijk nog niet goed genoeg."

Schreuder wil dat zijn spelers meer lef tonen. "Als trainers geef je dat aan en wijs je de spelers er bijvoorbeeld op dat ze met tempo de 'zestien' in moeten komen, door moeten lopen en niet te veel moeten afwachten. Dan is het ook belangrijk om de overtuiging te laten zien en meer durf en lef te tonen. Dat is een ontwikkeling die de ploeg doormaakt. Ze moeten ook fouten durven maken, die vrijheid krijgen ze van ons. Het heeft niet met een gebrek aan passie en strijd te maken, maar we zien als trainers dat het spel zich sneller mag verplaatsen. Spelers als Corona en Ziyech, maar ook Bilal Ould-Chikh hebben dat in zich. Dat is ook een reden waarom we tegen De Graafschap en Willem II voor Bilal kozen. Een speler die brutaliteit laat zien in het veld. Dat kan een elftal nodig hebben. Renato Tapia en Hidde ter Avest hebben dat bijvoorbeeld ook in zich", aldus de coach.

Door een bizarre ontknoping in de laatste competitiewedstrijd van 2014 tegen Willem II gaat FC Twente toch nog met een goed gevoel de winterstop in. Tegen de Tricolores boog de ploeg afgelopen zondag met tien man in blessuretijd een 1-2 achterstand om in een 3-2 zege. "De ploeg heeft zich tegen Willem II in de laatste tien minuten van een heel sterke kant laten zien en echt karakter getoond. Het team kreeg veel energie en de spelers gingen er vol voor. De winst toont aan dat er in het elftal veel karakter zit. Dit zijn ook de ervaringen die spelers mee moeten nemen. We kunnen en moeten meer, dat moeten we ook eisen van onze spelers."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen