Bochum blij met Verbeek: "Hij bouwt huis met blote handen"

22 december 2014, 14:47

VfL Bochum prijst zich gelukkig met de komst van Gertjan Verbeek. De Nederlander is de juiste man voor de club, denkt sportief directeur Christian Hochstätter. Verbeek werd maandag officieel gepresenteerd bij de club uit de Tweede Bundesliga en zette zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar.

Hochstätter liet weten dat hij al vorige maand voor het eerst contact zocht met Verbeek. Hij was meteen onder de indruk van de eigenzinnige Nederlander: "Hij bouwt met blote handen een eigen huisje in de bossen. Mensen die zoiets doen en kunnen zijn creatief en weten hoe je een team moet smeden", aldus de directeur.

Verbeek zelf heeft grootse plannen met VfL Bochum. "De uitdaging is om deze ploeg attractief voetbal te laten spelen en snel te promoveren naar het hoogste niveau. Ik ben benieuwd naar deze samenwerking", sprak hij. Verbeek staat na de winterstop, op 5 januari, voor het eerst op het trainingsveld bij Bochum. Zijn doel voor de komende duels is duidelijk: "We moeten proberen om meer goals te maken dan de tegenstander."

Bij VfL Bochum is de 52-jarige Verbeek de opvolger van de onlangs ontslagen Peter Neururer. Na negentien competitiewedstrijden staat de ploeg op de elfde plaats in de Tweede Bundesliga, met 23 punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen