Penaltykiller Rafael bezorgt Napoli Supercoppa Italiana

22 december 2014, 21:21   Bijgewerkt: 22 december 2014, 22:57

De Supercoppa Italiana is voor de tweede keer in de historie ten prooi gevallen aan Napoli. De bekerhouder kwam maandag tegen Juventus twee maal op achterstand, maar nam de strafschoppen beter dan de kampioen uit Turijn. Keeper Rafael Cabral werd met twee gestopte penalty's de held van Napels: 2-2, 6-5.

Omdat Napoli afgelopen zomer verplichtingen had in de voorronde van de Champions League werd de Italiaanse supercup op verzoek van de club uitgesteld tot de winter. Juventus en Napoli hadden echter geen last van de decemberkou, aangezien zij hun onderlinge strijd op uitnodiging van de sjeiks afwerkten in het Qatarese Doha.

In het Jassim Bin Hamad Stadium was Juventus voor rust de betere ploeg. Het Turijnse overwicht resulteerde al binnen vijf minuten in de 1-0, na een misverstand in de Napolitaanse defensie. Raul Albiol en Kalidou Koulibaly liepen elkaar in de weg, waarvan Carlos Tevez profiteerde.

In de tweede helft nam de druk van Napoli toe. De manschappen van coach Rafael Benitez hadden voor de pauze al de paal geraakt via Marek Hamsik en deden dat na een uur nogmaals. Ditmaal was Gonzalo Higuain de pechvogel. Kort daarvoor had José Callejon al rakelings voorlangs geschoten. In de 67ste minuut had Higuain wel succes. De Argentijnse aanvaller kopte volledig ongedekt raak uit een voorzet van basisspeler Jonathan De Guzman en sleepte daarmee een verlenging uit het vuur.

Daarin had Juventus weer het betere van het spel. De beloning volgde een minuut na de korte onderbreking. Wonderkind Paul Pogba zette met één actie Christian Maggio en Gökhan Inler op het verkeerde been en bereikte vervolgens Tevez, die zich op zijn beurt met één schijnbeweging ontdeed van Koulibaly en daarna voor de 2-1 tekende.

Wederom gaf Juventus de voorsprong uit handen. In de 110e minuut had Gianluigi Buffon nog een fraai antwoord op een inzet van Higuain, maar vlak voor tijd had de sluitpost dat niet. Met een frommelgoal zorgde de Argentijn voor een strafschoppenserie.

Deze werd begonnen met missers van Jorginho (de vervanger van De Guzman, redding Buffon) en Tevez (paal). De daaropvolgende tien spelers maakten geen fout bij hun bezoek aan de elfmeterstip en daardoor werd de spanning steeds groter. Buffon bracht Juventus twee keer op matchpoint door inzetten van Dries Mertens en Callejon tegen te houden, maar Giorgio Chiellini (redding Rafael) en Roberto Pereyra (over) verzuimden i Bianconeri de derde Italiaanse supercup op rij te bezorgen. Rafael stopte vervolgens ook de strafschop van Simone Padoin en omdat Koulibaly even daarvoor al voor de 6-5 had getekend, gaat de supercup na 1990 voor de tweede maal mee naar Napels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen