Benitez: "Eén van de mooiste wedstrijden in mijn leven"

22 december 2014, 22:14

Napoli-coach Rafael Benitez is bij de supporters van de Italiaanse club niet geheel onomstreden. Toch leidde de Spaanse oefenmeester i Partenopei maandag voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd naar zilverwerk. Na de winst van de Coppa Italia werd in Doha de nationale supercup veroverd, door Juventus na strafschoppen te verslaan.

"Dit is één van de mooiste wedstrijden in mijn leven, want winnen van Juventus is een knappe prestatie", zei Benitez na afloop tegen RAI Sport. De Spanjaard heeft nu tien prijzen gewonnen. "We dragen deze trofee op aan alle Napoli-fans die hier aanwezig waren of thuis hebben gekeken."

Benitez liet niet Dries Mertens, maar Jonathan De Guzman aan de aftrap verschijnen in Qatar. "Mertens had wat last van de enkel, daarom moest De Guzman starten", legde Benitez uit. Rafael Cabral was met twee gestopte penalty's de held van Napoli. "Hij was geweldig. In strafschoppenseries is de doelman van groot belang. Ik ben ontzettend blij voor hem. Aanvallend heeft Gonzalo Higuain (twee treffers, red.) het verschil gemaakt. Ook voor hem ben ik blij, net als voor alle fans die het vertrouwen in ons hadden."

Benitez hoopt dat Napoli hier in de rest van het seizoen op voort kan borduren. "We weten wat we kunnen, maar we moeten deze intensiteit elke week leveren", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen