Janmaat: "Is me niet uitgelegd waarom ik niet bij Oranje zat"

23 december 2014, 20:39   Bijgewerkt: 23 december 2014, 20:45

Daryl Janmaat werd na de desastreus verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië (2-1 verlies) op 9 september niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal. De verdediger van Newcastle United ging in die wedstrijd pijnlijk in de fout en krijg geen uitnodiging meer van bondscoach Guus Hiddink. Toch weet Janmaat niet of die fout hem fataal is geworden.

"Ik weet niet of ik daarop ben afgerekend", zegt Janmaat in gesprek met de NOS. "Dat is me niet verteld, want eigenlijk is me niet uitgelegd waarom ik er niet meer bij zat", aldus de rechtsback, die voor het eerst in zijn profloopbaan zal spelen tijdens de kerstdagen. "Ja, dat is even wat anders dan de rest van Europa", aldus Janmaat, die op alleen op Eerste Kerstdag even vrij is. "We trainen 's ochtends, zijn dan heel de dag thuis en reizen 's avonds af naar Manchester om daar Tweede Kerstdag te spelen."

Van Janmaat had het voetballen tijdens Kerst niet gehoeven. "Ik vind het wel lekker om even thuis te zijn, want het was wel een lekkere onderbreking. Even geen voetbal. Maar hier is dat anders. Hier vinden de mensen het prachtig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen