Vermeer blij met Feyenoord: "Heb weer een doel"

24 december 2014, 14:26

Het was één van de meest opvallende transfers van de afgelopen zomer: de overstap van Kenneth Vermeer naar Feyenoord. De doelman nam een risico door van Ajax over te stappen naar de Kuip, maar door zijn goede prestaties praat niemand in Rotterdam-Zuid meer over het Amsterdamse verleden van Vermeer.

En al was het in het begin even 'raar en spannend', Vermeer is blij dat hij de overstap naar Feyenoord gemaakt heeft. "Ik reed elke dag op de automatische piloot van Almere naar Amsterdam, dus dat was even wennen. Ik moet bekennen dat ik in de eerste weken navigatie nodig had. Vóór mijn transfer naar Feyenoord kwam ik heel af en toe voor familie of vrienden in Rotterdam, maar niet dagelijks en naar De Kuip ging ik natuurlijk nooit. Nu heb ik hier zelfs een appartement, midden in het centrum. Ik slaap er vier avonden per week. Rotterdam is niet alleen op papier mijn tweede thuis, zo vóélt het inmiddels ook", zegt hij op de website van zijn club.

Vermeer kan inmiddels zonder problemen over straat in Rotterdam. "Ik heb nooit gedacht: ik hoor hier niet. Nu word ik op straat steeds vaker herkend en aangesproken, vrijwel altijd op een positieve manier. De een geeft me een schouderklopje, de ander zegt dat ik goed bezig ben." De keeper erkent dat zijn acceptatie in de Kuip 'valt of staat met prestaties'. Die waren goed en dus kan Vermeer met een goed gevoel terugblikken op 2014. "Een jaar dat ik niet snel zal vergeten. Dankzij mijn transfer van Ajax naar Feyenoord ben ik een ander mens geworden, vooral omdat ik weer plezier en een doel heb. Ik voel me hier inmiddels volledig geaccepteerd en op mijn plek. Elke week word ik toegejuicht in een volle Kuip, daar had ik nooit van durven dromen", aldus de keeper.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen