Van Gaal en Koeman boeken zege op Boxing Day

26 december 2014, 17:53

Louis van Gaal en Ronald Koeman kunnen op de rest van Boxing Day met een brede grijns op het gezicht lopen. De Nederlandse oefenmeesters boekten vrijdag met respectievelijk Manchester United en Southampton prima zeges in de Engelse Premier League. Manchester United was op Old Trafford met 3-1 te sterk voor Newcastle United, Southampton won met dezelfde cijfers bij Crystal Palace.

In de eerste twintig minuten zag het er niet echt naar uit dat Manchester United eenvoudig de drie punten naar zich toe zou trekken. Newcastle, met Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis (Tim Krul en Siem de Jong zijn nog altijd geblesseerd), was in het eerste kwartier zeker gelijkwaardig aan de thuisclub. De bezoekers verdienden in die fase zelfs een strafschop, na een overtreding van Juan Mata op Yoan Gouffran. Scheidsrechter Michael Jones liet echter doorspelen.

Janmaat nam na twintig minuten het Manchester United-doel van afstand onder vuur, maar keeper David De Gea haalde de inzet van de Nederlandse verdediger uit de kruising. Het was voor lange tijd het laatste wapenfeit van de gasten uit Newcastle. Manchester United werd sterker en kwam in de 23ste minuut op 1-0 na een fraaie aanval. Robin van Persie en Radamel Falcao trokken met goede loopacties de Newcastle-defensie uit elkaar, waardoor Wayne Rooney alle vrijheid had om te scoren op aangeven van Falcao.

Een kwartier later tekende Rooney ook voor de 2-0. Ditmaal stond Mata met een fraaie steekpass aan de basis van de goal. Van Persie, wiens landgenoot Daley Blind nog in de lappenmand zit, kopte acht minuten na rust de 3-0 op het scorebord. Rooney was deze keer de aangever. In de slotfase kreeg Newcastle alsnog een penalty, die werd binnengeschoten door Papiss Cissé (3-1).

Toby Alderweireld was één van de doelpuntermakers voor Southampton op visite bij Crystal Palace. De Belgische oud-Ajacied kopte in de 53ste minuut raak uit een corner en maakte zodoende zijn eerste doelpunt in de Premier League en de 0-3 in de wedstrijd. Sadio Mané had de equipe van Koeman in de zeventiende minuut aan de leiding gebracht en fungeerde drie minuten na de pauze als aangever bij de 0-2 van Ryan Bertrand. De voorzet van Mané vanaf de rechterflank was eigenlijk bedoeld voor Graziano Pellè, maar de oud-Feyenoorder kreeg het leder niet onder controle. Scott Dann redde in de slotfase de eer voor Crystal Palace.

Titelkandidaat Manchester City was binnen 34 minuten klaar met West Bromwich Albion: 1-3. Fernando brak al na acht minuten de ban nadat WBA-keeper Ben Foster de bal uit zijn handen had laten glippen. Yaya Touré verdubbelde vijf minuten later vanaf elf meter de marge, David Silva nam na voorbereidend werk van Jesus Navas de 3-0 voor zijn rekening. Brown Ideye deed drie minuten voor tijd iets terug namens de thuisclub.

Door de winst brengt nummer twee Manchester City de achterstand op koploper Chelsea, dat eerder op de dag met 2-0 won van subtopper West Ham United, terug tot drie punten: 45 om 42. Manchester United staat met 35 punten derde. Southampton nam de vierde positie over van West Ham en heeft nu 32 punten, één meer dan de ploeg uit Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen