Liverpool wint moeizaam bij Burnley, oud-Ajacieden belangrijk

26 december 2014, 18:18

Na een reeks van drie duels waarin slechts twee punten werden gepakt, heeft Liverpool vrijdag weer eens een driepunter gescoord in de Engelse Premier League. De manschappen van manager Brendan Rodgers wonnen op Boxing Day met 0-1 bij laagvlieger Burnley FC.

Makkelijk had Liverpool het echter niet op Turf Moor. De thuisploeg had in grote delen van de wedstrijd het betere van het spel, maar verzuimde dat in de score uit te drukken. Wel raakte Danny Ings voor rust de paal. Aan de andere kant toonde Liverpool zich een stuk slagvaardiger in de afwerking. Door een doelpunt van Raheem Sterling in de 62ste minuut, op aangeven van Philippe Coutinho, gingen de drie punten mee naar Anfield. Ondanks de winst blijft Liverpool in de middenmoot van het Premier League-klassement bivakkeren.

Subtoppers Tottenham Hotspur en Swansea City beleefden ook een succesvolle Boxing Day. The Spurs, met Michel Vorm op de bank, versloegen hekkensluiter Leicester City met 1-2. Christian Eriksen maakte in de 71ste minuut het verschil. De Deense oud-Ajacied trof doel met een vrije trap. Gylfi Sigurdsson was de matchwinner namens Swansea City in het thuisduel met Aston Villa (1-0), waar Ron Vlaar in de basis stond en Leandro Bacuna op de bank bleef. De IJslander tekende in de dertiende minuut voor het enige doelpunt namens de Welshmen, bij wie Marvin Emnes inviel.

Naast Eriksen speelde in de persoon van Bojan Krkic nog een oud-Ajacied een beslissende rol. De Spanjaard bezorgde Stoke City de winst in de uitwedstrijd tegen Everton, door zeven minuten voor de doelwissel te scoren vanaf elf meter (0-1). Erik Pieters had een basisplaats bij Stoke City. Hoewel de ploeg al binnen één minuut tegen een 1-0 achterstand aan keek, haalde Hull City drie punten op bij Sunderland. Gastón Ramírez, James Chester en Nikica Jelavic deden het vroege openingsdoelpunt van Adam Johnson teniet: 1-3. Patrick van Aanholt ontbrak bij Sunderland. De Nederlandse verdediger is nog altijd geblesseerd aan de schouder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen