Superieur Arsenal bibbert in slotfase langs QPR

26 december 2014, 20:23

Arsenal heeft de Londense derby tegen Queens Park Rangers op Boxing Day gewonnen. De ploeg van manager Arsene Wenger domineerde lange tijd in het eigen Emirates Stadium, maar toch viel de score met 2-1 mager uit. Smet op de winst van Arsenal was bovendien een domme rode kaart van spits Olivier Giroud.

Giroud werd acht minuten na rust van het veld gestuurd, nadat de Fransman zijn hoofd tegen dat van QPR-speler Chinedum Onuoha had gezet. Giroud had daarvoor weliswaar een duw gehad van Onuoha, maar zijn reactie was overdreven en rood was dan ook een terechte straf. De actie van Giroud was ook onnodig, want op dat moment leidde Arsenal al met 1-0 en het had bovendien helemaal niets te duchten van de bezoekende stadgenoot.

Alexis Sanchez had Arsenal in de 37ste minuut aan de leiding gebracht. De Chileen knikte raak uit een voorzet van Kieran Gibbs. Hij stond helemaal vrij door slecht dekkingswerk van voormalig Arsenal-speler Armand Traoré. Een klein half uur eerder had Sanchez nog een uitgelezen kans op de 1-0 onbenut gelaten. De Zuid-Amerikaan mocht aanleggen voor een strafschop, zelf verdiend na een duel met Traoré, maar zag doelman Robert Green redden.

Na de rode kaart bleef Arsenal de bovenliggende partij, wat in de 65ste minuut tot de 2-0 leidde. Wederom was er een belangrijke rol voor Sanchez weggelegd. De oud-speler van FC Barcelona passeerde twee man, bracht ploeggenoot Tomas Rosicky in stelling en die maakte het af. QPR kwam elf minuten voor tijd uit het niets dankzij een makkelijk gegeven penalty, binnengetrapt door Charlie Austin, terug in de wedstrijd. Verder liet Arsenal het echter niet komen, ondanks een slotoffensief van QPR.

Arsenal nestelt zich door de winst naast Tottenham Hotspur op de zesde plaats van het Premier League-klassement. De stadgenoot won eerder op de dag, met dank aan oud-Ajacied Christian Eriksen, met 1-2 bij Leicester City. Queens Park Rangers, waar Leroy Fer na een uur spelen mocht invallen van manager Harry Redknapp, blijft zestiende op de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen