Preud'homme: "Club Brugge zit op schema"

26 december 2014, 21:56

Club Brugge-coach Michel Preud'homme was vooraf op zijn hoede voor Lierse SK, maar uiteindelijk boekte zijn team vrijdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop een overtuigende 0-6 zege op de hekkensluiter in de Belgische Pro League.

"Lierse is een ploeg met karakter, die kan vechten. Maar wij kenden een goed begin van de match", zei Preud'homme na afloop tegen Sporza. Club Brugge kwam binnen 26 minuten met 0-2 voor door twee eigen doelpunten van Eric Matoukou. Vlak daarna moest Lierse SK ook nog eens verder met tien man. "Wij zetten veel druk naar voor en dan duw je de tegenstander in de fout. In de eerste helft speelden we goed, daarna moet je niet te veel willen doorduwen en blessures vermijden."

Koploper Club Brugge heeft nu een voorsprong van zeven punten op nummer twee Anderlecht, dat nog wel een duel tegoed heeft. Preud'homme is tevreden over hoe zijn elftal ervoor staat. "We zitten op schema. We spelen nog Europees, zijn eerste in de competitie en zitten nog in de beker. Na de winter moeten we rustig blijven en zorgen dat we in vorm zijn voor de play-offs."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen