Van Wijk met Westerlo ook onderuit bij Anderlecht

26 december 2014, 22:25

Dennis van Wijk is met Westerlo voor de negende keer op rij niet tot winst gekomen in de Belgische Pro League. De Nederlandse oefenmeester ging vrijdag, tweede kerstdag, met zijn ploeg met 4-0 onderuit bij Anderlecht.

De overwinning van Anderlecht was verdiend. De regerend kampioen van België opende sterk in het eigen Constant Vanden Stock Stadion en leidde bij rust met 2-0, een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Aleksandar Mitrovic en Ibrahima Conté scoorden voor de thuisclub. Dennis Praet (foto), de assistgever bij de eerste twee doelpunten, deed na de pauze ook nog een duit in het zakje. In blessuretijd verzorgde Maxime Colin het slotakkoord (4-0). Eén minuut daarvoor had Westerlo-speler Bruno Godeau rood gekregen voor een wilde tackle op Oswal Álvarez.

Anderlecht verkleint door de winst de achterstand op koploper Club Brugge weer tot vier punten. De titelconcurrent haalde eerder op de dag uit tegen hekkensluiter Lierse SK (0-6). Westerlo, dat aan het begin van het seizoen nog in de bovenste regionen van de Pro League meedraaide, is gezakt naar de dertiende plaats. De manschappen van Van Wijk wachten al sinds 25 oktober op een zege. In de laatste negen duels werden slechts drie punten gepakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen