Wenger over rood Giroud: "Het was verdiend"

26 december 2014, 23:06

Arsenal-manager Arsene Wenger is in zijn analyse na een wedstrijd niet altijd even mild voor de scheidsrechter, maar de Fransman kon zich deze keer helemaal vinden in de beslissing van de arbitrage om Olivier Giroud rood te geven voor zijn kopstoot aan Queens Park Rangers-speler Chinedum Onuoha.

"Het was een verdiende rode kaart", zei Wenger stellig op de persconferentie. "Of het een krankzinnige actie was? Dat is misschien een te groot woord. Hij heeft hem niet vermoord. Hij heeft hem aangeraakt en weet dat hij dat niet had moeten doen. Hij weet zelf dat hij een fout heeft gemaakt. Ik ken hem goed genoeg om te weten dat hij dit niet nogmaals zal doen. Waarom hij zo boos was? Dat weet ik niet, hij vertelde mij dat hij in de rug werd geduwd. Wellicht was hij bang om weer geblesseerd te raken. Maar dit is ongewoon voor hem. Normaal heeft hij zichzelf juist onder controle."

Arsenal domineerde tegen Queens Park Rangers, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. Wenger: "We hebben twee wedstrijden gespeeld. In de ene hadden we controle, ook met tien man. In de andere niet, na de 2-1. Dan weet je het nooit. Vorige week (tegen Liverpool, red.) kregen we ook laat een doelpunt tegen en je kon zien dat dit nog door onze hoofden spookte. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om de drie punten over de streep te trekken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen